Jedna z wielu propozycji na przepyszną zupę rybną! Przepisem dzieli się Kamil Klekowski.
Jak przygotować esencjonalny wywar rybny oraz skąd wziąć brzuszki z karpia? Informacji szukajcie w filmach umieszczonych z prawej strony!
Podawać z natką pietruszki i/lub warzywami.
Czy wiecie, że brzuszki z karpia po filetowaniu nie zawierają żadnych ości?
Zupa
wywar z karpia – 1,2 l
marchewka – 100 g
seler korzeń – 30 g
pietruszka korzeń – 30 g
cebula duża – 1 szt.
czosnek – 3 ząbki
pomidory (bez skóry lub z puszki) – 400g
brzuszki z karpia bez skóry – 400 g
sól, pieprz – do smaku
papryka ostra – do smaku
natka pietruszki – 2 pęczki
śmietana 30% – 200 ml
olej do smażenia
Warzywa do podania potrawy – opcjonalnie
marchew – 1 szt.
pietruszka – 1 szt.
brokuł – 0,5 szt.
kapary- 2 łyżki
cebula 0,5 szt.
Tagi