Ju偶 sama nazwa tej potrawy powoduje 偶e jest si臋 g艂odnym! Filet z pstr膮ga w chrupi膮cej panierce panko z orzechami! 艢wietna potrawa zar贸wno w formie obiadu, jak te偶 jako przek膮ska. Krok po kroku jak przyrz膮dzi膰 poliwodzkiego pstr膮ga przedstawia Wam Kamil Klekowski.
Pstr膮ga mo偶na podawa膰 z dodatkiem skrobiowym i ulubion膮 sa艂atk膮.
Filet z pstr膮ga bez sk贸ry – 4 szt.
panierka
orzechy w艂oskie – 80 g
s艂onecznik – 40 g
panierka panko – 100 g
jajka – 2-3 sztuki
m膮ka – do panierowania
sma偶enie
olej rzepakowy
odrobina mas艂a (陆 艂y偶ki)
z膮bek czosnku – 2 szt.
przyprawy
rozmaryn 艣wie偶y – 1 ga艂膮zka
bazylia 艣wie偶a – 1 ga艂膮zka
s贸l, pieprz
do podania
pomidor koktajlowy – 4-5 szt.
Tagi