Kulinaria | Przepisy kulinarne

Filetowanie karpia 馃摻

 Drukuj 
Ilo艣膰 porcji
Dla 4 os贸b
Poziom trudno艣ci
艢redni
Rodzaj obr贸bki
Brak

Karp bez o艣ci i wykorzystanie karpia w ca艂o艣ci!

Wsp贸lnie z Kamilem Klekowskim – naszym Szefem Kuchni, pokazujemy jak wyfiletowa膰 karpia i wykorzysta膰 jego elementy. Karp pochodzi z opolskich staw贸w. Jest hodowany w spos贸b naturalny, niezmienny od XVI wieku. Karp jest ryb膮 bogat膮 w bia艂ko, minera艂y i witaminy.

Jakie karpiowe potrawy mo偶na wyczarowa膰 z poszczeg贸lnych element贸w ryby – znajdziecie na naszej stronie i kanale youtube!

Zach臋camy do spo偶ywania lokalnych ryb nie tylko od 艣wi臋ta!

Film zosta艂 dofinansowany ze 艣rodk贸w PO RYBACTWO I MORZE 2014-2020.

Dzi臋kujemy za pomoc przy produkcji filmu Kamilowi Klekowskiemu, Oskarowi Sawickiemu, Ad Gustum i New Vision.


W przepisie Kamil filetuje jednego karpia opolskiego o wadze ok. 1,8-2,2 kg

Pami臋tajcie o zasadzie zero waste! W naszych przepisach wykorzystujemy 99% ryby (poza oczami i skrzelami)! Jak wykorzysta膰 szkielety po filetowaniu? Zr贸bcie esencjonalny, pyszny wywar z karpia! - zach臋camy do obejrzenia filmu 馃憞馃憞 Inny przydatny film - filetowanie pstr膮ga - wed艂ug instrukta偶u Kamila Klekowskiego znajdziecie poni偶ej 馃憞馃憞

Tagi

left
right
right