Pami臋tajcie, 偶e ryb臋 pieczemy sk贸r膮 do g贸ry! Sk贸ra zatrzymuje paruj膮ce soki, a jednocze艣nie przy obr贸bce termicznej robi si臋 chrupi膮ca.
filet z karpia ze sk贸r膮 (pol臋dwica) – 700g
cebula 150 g
z膮bek czosnku – 4 szt.
grzyby suszone (borowiki) 50 g
grzyby podgrzybki 艣wie偶e lub mro偶one聽 80 g (podgrzybki), ewentualnie suszone (ok. 40 g)
natka pietruszki – 2 sztuki
pietruszka korze艅 – 100 g
艣mietana 30% – 0,15 l
przyprawy (papryka ostra, majeranek, s贸l, pieprz, li艣膰 laurowy, ziele angielskie)
rozmaryn
mas艂o (do sma偶enia i wysmarowania naczynia)
Tagi