Nieoczywista potrawa z karpia! Świetna jako przystawka! Dodatki do pasztetu możecie komponować według swoich ulubionych smaków i wyobraźni! Przepisem dzieli się Kamil Klekowski!
Podajemy na zimno z żurawiną.
Alternatywnie zamiast suszonych śliwek możemy dodać posiekane orzechy włoskie lub podsmażone pieczarki!
filet z karpia – 500g
cebula – 150g
włoszczyzna – 200g
masło – 50g
śliwki suszone – 150g
imbir świeży – 10g
jajka – 1 szt.
sól i pieprz do smaku
imbir – 1 łyżeczka
gałka muszkatołowa – 2 łyżeczki
bułka tarta – 70 g
olej – 100 ml
Jeśli nie kupiliście fileta, tylko rybę w całości, doradzamy jak wyfiletować karpia. Instrukcję Kamila Klekowskiego znajdziecie w filmie 👇👇
Spodobał Ci się nas przepis? Sprawdź propozycję karpia pieczonego z grzybami! Przepis znajdziecie w tym filmie 👇👇
Tagi