Kulinaria | Przepisy kulinarne

Smarowid艂o z w臋dzonego karpia 馃摻

Ilo艣膰 porcji
Dla 4 os贸b
Poziom trudno艣ci
艁atwy
Rodzaj obr贸bki
Brak

Receptura

Potrzebujemy wysokie naczynie do blendowania.
Do 艣rodka dodajemy obran膮 ryb臋 w臋dzon膮.
Do smaku dodajemy pieprz, troch臋 soku z cytryny (ok. 1 艂y偶eczka), olej z pestek dyni (2-3 艂y偶eczki).
Wszystko blendujemy.
Do ryby dodajemy 2 ugotowane jajka. Wszystko dalej mielimy.
Ca艂o艣膰 przek艂adamy do miseczki i odk艂adamy.
Kroimy drobno czerwon膮 cebul臋.
Pistacje delikatnie siekamy (wcze艣niej lekko je pra偶ymy na suchej patelni). Pistacje mo偶emy zast膮pi膰 innymi orzechami np. nerkowca, w艂oskimi.
Suszone pomidory (ok. 3-4 szt.) kroimy w drobn膮 kostk臋.
Wszystko mieszamy. Pr贸bujemy.
Doprawiamy do smaku pieprzem, sol膮, mo偶na doda膰 olej z suszonych pomidor贸w.
Dodajemy posiekany koperek do smaku 鈥 wed艂ug uznania.
Past膮 smarujemy pieczywo.
Ca艂o艣膰 wyka艅czamy czarnuszk膮.
Mo偶na doda膰 pomidora koktajlowego lub czarne oliwki do przystrojenia.


Karp w臋dzony 鈥 mi臋so z 1 fileta
Jajko ugotowane 鈥 2 szt.
Czerwona cebula 鈥 陆 szt.
Suszony pomidor - 3-4 szt.
Pistacje 鈥 艂y偶ka
Sok z cytryny 鈥 1 艂y偶eczka
Pieprz, s贸l 鈥 do smaku
Olej z pestek dyni
Koperek 鈥 陆 p臋czka
Olej z suszonych pomidor贸w (opcjonalnie) 鈥 do smaku
Czarnuszka, pomidor koktajlowy, czarna oliwka 鈥 do przystrojenia, wg uznania.
Pasta z w臋dzonego karpia to idealna propozycja na przek膮sk臋. Szybka w przygotowaniu, smaczna i nieoczywista! 
Przepisem na smarowid艂o z w臋dzonego karpia dzieli si臋 - Kamil Klekowski
left
right
right