Gdzie po rybę? | Restauracje

Chrupiąca Kalarepa Bistro

gastronomia
Zadzwoń Wyznacz trasę

Chrupiąca Kalarepa Bistro to zupełnie nowe miejsce w Opolu! Charakter lokalowi nadała Magda Gessler podczas realizacji “Kuchennych Rewolucji”. Wykorzystała pasję, talent i zamiłowanie właścicieli do dobrej, tradycyjnej kuchni i regionalnych produktów. Pomogła im stworzyć klimatyczne, gościnne i stylowe miejsce z pysznym menu. Stałą pozycją jest w nim Poliwodzki Pstrąg. Karp z opolskich, dobrych gospodarstw rybackich też często gości w karcie Chrupiącej Kalarepy.

Restauracja należy do małżeństwa Katarzyny i Daniela Czetyrboków, które do Opola przyjechało po siedemnastu latach mieszkania w Wielkiej Brytanii i tu otworzyło swój biznes. Państwo Czetyrbok zainwestowali w otwarcie Caverna Cafe i serwowali kuchnię brytyjską. Niestety choć jedzenie nie było złe to miejsce nie przyciągało klientów. Gospodarze postanowili szybko działać i poprosili o pomoc słynną restauratorkę. Jej rewolucja i wprowadzenie do menu prostych, tradycyjnych dań w oparciu o znakomite lokalne produkty, okazała się strzałem w dziesiątkę. Magda Gessler postawiła między innymi na ryby od opolskich rybaków. Opolskie ryby, pielmienie, mięsa, zupy i przyciągają Gości, a kalarepa jest świeżym dodatkiem obecnym zarówno w wystroju jak i w serwowanych daniach. Oprócz dań obiadowych Chrupiąca Kalerepa serwuje także domowe desery i znakomitą kawę.

Tagi

left
right
right