Restauracja Kredens mieści się w Hotelu Best Western w centrum Opola. Serwuje kuchnię europejską i regionalną oraz urozmaicone rybne menu. Otrzymała zaszczytny tytuł Poland 100 Best Restaurants 2016. Wiele inspiracji w opolskim Kredensie czerpanych jest z bogatej (mocno różniącej się od siebie w poszczególnych regionach) kuchni francuskiej oraz włoskiej. Przyjezdnym i turystom, którzy zatrzymują się w Hotelu, restauracja Kredens daje możliwość skosztowania lokalnych specjałów: świeżych warzyw, owoców, drobiu, wyselekcjonowanych czerwonych mięs oraz past, ale przede wszystkim ryb. Menu Kredensu wyróżnia bowiem bardzo szeroki wachlarz oryginalnych potraw z karpia, sandacza i pstrąga. Między innymi: rosół, żurek i barszcz rybny, karp w galarecie, bigos z karpia, rybne pierogi oraz gołąbki z karpiem lub sandaczem. Nie brak także klasycznie serwowanych ryb pieczonych i smażonych.
Kredens oferuje piękne wnętrza na małe i duże imprezy firmowe, podsumowania roku, wigilie, zjazdy przedstawicieli handlowych, spotkania zarządów, konferencje prasowe, szkolenia, eventy. Do dyspozycji jest przestronna sala główna oraz Piwnica pod Kredensem posiadająca osobne wejście i toaletę oraz dostęp do dedykowanej obsługi i kucharza. Tu można dobrze zjeść i pobawić się w zamkniętym gronie. Do dyspozycji jest też sala konferencyjna wyposażona w pełne zaplecze multimedialne. Hotel Best Western Opole Centrum zapewnia wygodne, piękne pokoje i sypialne. W Kredensie można też zorganizować okolicznościowe imprezy rodzinne: wesela, komunie, urodziny lub chrzciny. Jest tu też kącik zabaw dla dzieci.
Tagi