Smażalnia w Sierakowicach położona jest nad brzegiem stawów hodowlanych, z których ryby trafiają bezpośrednio na kuchnię. To jedno z nielicznych miejsc gdzie Gospodarstwo Rybackie prowadzi własny punkt gastronomiczny. Jest to gwarancją najwyższej jakości i świeżości oferowanych ryb. Specjalnością smażalni są nacinane filety z karpia oraz klasycznie serwowany karp smażony. W ofercie są także szczupaki, sandacze, sumy oraz pstrągi. Oprócz ryb smażonych Smażalnia oferuje także ryby wędzone, grillowane, przetwory w zalewie, ryby w galarecie oraz ryby świeże.
Gospodarstwo Rybackie Dariusza Dylli ma już prawie 30 lat doświadczenia w hodowli ryb. Posiada 17 stawów o łącznej powierzchni 20 hektarów lustra wody. Są to trzy obiekty stawowe w miejscowościach Sierakowice, Sośniowice i Trachy. Aż 90 procent produkcji stanowi karp, ale są tu też hodowane sandacze, liny i sumy. Tutejsi rybacy dbają o ich dobrostan, dobrze je karmią, a ponieważ bardzo lubią swoją pracę – przekłada się to na jakość i smak wyławianych tu ryb. Każdy może tu przyjechać i zobaczyć z bliska jak wygląda hodowla, a gdy zgłodnieje zamówić rybkę prosto ze stawu.
Tagi