Zakończyliśmy cykl warsztatów kulinarnych „Z karpiem w smak”. Mieszkańcy województwa opolskiego nauczyli się oprawiania karpia oraz poznali kilka całkowicie nowych odsłon kulinarnych naszej regionalnej ryby! Warsztaty odbyły się pod okiem Kamila Klekowskiego – szefa kuchni, promotora lokalnych produktów, w tym oczywiście ryb.
Pierogi z karpiem, filet nacinany z musem dyniowym, brzuszki z karpia w panko oraz idealna na jesienną pogodę – rozgrzewająca zupa z pulpetami z karpia! Przepisy na te wszystkie potrawy już wkrótce na naszej stronie!
Dziękujemy wszystkim uczestnikom naszych warsztatów za kreatywność kulinarną, świetną atmosferę i same pozytywne informacje zwrotne – zarówno na temat karpia, jak i warsztatów!
Warsztaty odbyły się:
– 16 października 2023r. w Gminnym Ośrodku Kultury w Świerczowie,
– 17 października 2023 r. w Świetlicy dzielnicy Malina w Opolu,
– 18 października 2023 r. w Budynku Ochotniczej Straży Pożarnej w Wygiełdowie,
– 19 października 2023 r. w Akademii Kulinarnej Ad Gustum w Bąkowie.
Warsztaty były ostatnią aktywnością, którą udało nam się sfinansować z Programu Operacyjnego Rybactwo i Morze na lata 2014-2020. Bardzo rybne i smaczne zakończenie kilku lat wdrażania unijnych środków!
Nie udało się Wam być z nami na warsztatach?
Polecamy nasze przepisy online!
Filetowanie karpia z Kamilem Klekowskim nie jest wcale takie trudne! Zobaczcie sami!
Tagi