Gdzie po rybę? | Restauracje

Smażalnia u Grubego

gastronomia
Zadzwoń Wyznacz trasę

Smażalnia U Grubego położona jest w malowniczym otoczeniu lasów nad przepięknym Jeziorem Dużym w Turawie. Jej specjalnością są dania z ryb w różnych odsłonach. Z tarasu smażalni rozciąga się widok na wodę, pobliskie plaże i przystanie. Smażalnia U Grubego to firma rodzinna, działa od 1997 roku. Czynna jest zazwyczaj od kwietnia do października. W szczycie sezonu czasami trudno w niej znaleźć miejsce, bo dorobiła się licznego grona wiernych klientów,.

Niekwestionowaną specjalnością Smażalni U Grubego są ryby grillowane beztłuszczowo w piecu jak również wędzone na miejscu, w lokalnej wędzarni. W menu przeważają lokalne ryby z okolicznych łowisk, ale są także dostępne ryby morskie. Oprócz ryb każdy z Gości znajdzie coś dla siebie. Smażalnia serwuje gyrosa drobiowego, placka po węgiersku jak również wiele innych przysmaków. Dla łasuchów są też słodkości: gofry ,desery oraz rozpływające się w ustach lody na upalne dni.

Tagi

left
right
right