Kto nie kocha pierog贸w? Zaskoczcie rodzin臋 ich now膮 ods艂on膮! Przedstawiamy z Kamilem Klekowskim pierogi z karpiem! Tym razem w臋dzonym, kt贸ry polecamy tak偶e jako samodzieln膮 potraw臋 – jest przepyszny! Karpia w臋dzonego mo偶na kupi膰 ju偶 w wielu gospodarstwach rybackich!
Pierogi mo偶emy podawa膰 z dodatkiem kwa艣nej 艣mietany lub pomidork贸w koktajlowych.
Ciasto聽
m膮ka pszenna – 150 g
m膮ka gryczana – 150 g
olej – 0,10 l
woda – ok. 250
Farsz
karp w臋dzony – 300 g
twar贸g p贸艂t艂usty – 200 g
natka kopru – 2 szt.
jajko – 1 szt.
seler naciowy (艂odygi) – 1 szt.
orzechy w艂oskie – 50 g
przyprawy (s贸l,pieprz)
czarnuszka – 10 g olej – 10 ml
Okrasa
kapary – 100 g
cebula – 300 g
mas艂o – 100 g
Tagi